Cea mai frumoasă cursă de mașini din lume, Mille Miglia, începe astăzi

Există o zicală care spune că prin venele celor din Brescia circulă mai curând benzină decât sânge. Și iată că aici a fost a fost imaginată cea mai frumoasă cursă de mașini din lume.

Ideea acestei curse a venit unui grup de patru pasionați auto din Brescia - Franco Mazzotti, Aymo Maggi, Renzo Castagnet and Flaminio Monti, în 1926.Au decis să organizeze o cursă de 1600 de km, de la Brescia până la Roma și înapoi. Numele cursei, Mille Miglia Cup, a plăcut tuturor, însă unii au comentat că referința la sistemul metric englez s-ar putea să nu fie bine primită. Însă romanii măsurau și ei distanța în mile, așadar italienii s-au simțit la ei acasă - și Mille Miglia a fost oficial lansată.

Primele reacții și comentarii ale publicului au fost puțin dezamăgitoare. Unii spuneau ca nici un automobil nu va ajunge la linia de sosire, alții că doar un număr restrâns de partcipanți va lua startul într-o asemenea cursă.S-au înșelat. Pe 26 martie 1927, după doar 4 luni de pregătire, 77 de automobile au luat startul din Brescia, învingătorii, Minoja și Morandi, la volanul unui O.M 665 S, trecănd linia de final după 21 de ore, 4 minute și 48 de secunde – un rezultat minune pentru acele vremuri.

mille miglia 1

În curând, Mille Miglia a devenit una dintre cele mai prestigioase curse din lume, atrăgând cei mai buni șoferi și producători de mașini sport. Iar în 1940, la Mille Miglia a debutat prima marcă auto a lui Enzo Ferrari - AAC (Auto Avio Costruzioni). La puțin timp după Ferrari a început să producă mașinile care îi poartă numele, iar în 1947 Ferrari 166 S Coupé Allemano câștigă Mille Miglia apoi înregistrază alte 6 victorii. Totuși, campionul declarant al cursei este Alfa Romeo, care are 11 victorii, dintre care 7 consecutive, din 1932 până în 1938.

Din păcate, datorită accidentelor, drumurilor proaste și lipsei de protecție adecvate, cursa se încheie în 1957. Cursa a fost totuși reluată în 1977, sub numele de Mille Miglia Storica.

mille miglia 2

Astăzi, la start sunt acceptate doar automobilele care au participat la cursă între 1927 și 1957, o paradă de frumusețe care atrage anual zeci de mii de spectatori din întreaga lume. În 2017, de exemplu, la cursă au participat 440 de automobile de colecție, care au străbătut mai mult de 200 de zone metropolitane, 7 regiuni ale Italiei și Republica San Marino.

Ediția cu numărul 38 pornește astăzi din Brescia în direcția Roma. Pentru mai multe informații puteți accesa website-ul oficial al cursei, https://1000miglia.it.

PS. Pentru pasionații de mașini de colecție, care și-ar dori să participle la această cursă legendară veștile nu sunt tocmai pentru orice buzunar. Achiziția unei mașini eligibile pentru a participa la Mille Miglia începe pe la 150.000 de euro - și poate ajunge la aproape 2.000.000 de euro (1954 Fiat 8 V). Desigur că în aceste condiții, taxa de participare de 7000 de euro pare nimic (ea include absolut tot, de la cazări, mese, etc). Nici nu vrem să ne gândim cât costă o asigurare RCA pentru asemenea mașini…Dar pentru orice mașină de la noi, intrați pe www.rca.ro și în maxim 60 de secunde vedeți cel mai mic preț RCA online.

Millie Miglia - cursa de 1000 de mile - a luat "startul" prima dată in 1927. Ediția 2020 pornește azi din Brescia și străbate toată Italia...

Citește în continuare . . .

Insectele care salvează vieți pe șoselele lumii.

Biomimetica este știința de a imita modele din natură pentru a rezolva probleme ale omenirii. Iată un exemplu excelent care implică industria auto.

Încă 350.000 de vehicule fără asigurare RCA

Și asta în contextul în care suntem pe loc fruntaș în UE la numărul de accidente auto soldate cu decese.

Supermodele auto (4). Healey 2,4. Bătălia pentru Anglia.

Într-o vreme în care toată Europa strângea cureaua de-i ieșeau ochii, un pilot de curse englez s-a gândit să comită o aroganță: o mașină rapidă și scumpă.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.