În sfârșit: se anunță o asigurare ieftină pentru șoferii din România.

La momentul de față, trei sferturi din autoturismele din România au mai mult de 11 ani vechime, deci nu pot fi asigurate CASCO (limita e de 10 ani). Singurul lucru cât de cât nou de pe ele este setul de anvelope. Iar pentru acestea se va putea în curând încheia asigurare la Asirom, conform unei știri de pe Economica.net.

Produsul nu este cu totul nou. Anumiți comercianți de anvelope deja oferă clienților asigurări pentru „gume”, în parteneriat cu firme de asigurări (de pildă, Omniasig). La Sigemo, spre exemplu, o astfel de asigurare costă de la 108 RON per anvelopă pe an, cu o limită a despăgubirii de 3000 RON pe tot setul de cauciucuri. Fără franșiză.

Produsul anunțat de Asirom, unul dintre principalii asiguratori RCA, pare unul mai matur și mai convenabil ca raport primă/despăgubire. Astfel, pentru o primă de 120 RON, sunteți asigurați pe 3 ani, pe toate cele 4 roți, cu o sumă asigurată maximă de 6000 de lei. Adică mai mult decât un set de anvelope de foarte bună calitate (un Michelin E Primacy pentru Logan e vreo 800 de lei). Asigurarea acoperă nu doar deteriorarea în trafic a cauciucurilor, ci și furtul sau vandalismul. Sună foarte bine.

Ar mai trebui menționat aici că, în conformitate cu legea, fiecare posesor și conducător auto trebuie să aibă nu unul ci două seturi de anvelope, al doilea pentru condiții de iarnă. Prin urmare, ca să fiți acoperiți pentru orice situație și pentru orice sezon, trebuie să înmulțiți cifrele de mai sus cu 2.

Pe site-ul Asirom nu am găsit nicio referire la acest produs. Reprezentantul de la Info Center ne-a spus că momentan nu se cunoaște o dată exactă la care va fi disponibil noul tip de asigurare auto. Este însă posibil ca atunci când acesta va fi lansat pe piață în mod oficial, să existe diferențe între ce se anunță acum și ce va fi de fapt. Rămâne de văzut. Ideea în sine e interesantă, cu atât mai mult într-o țară unde drumurile sunt cum sunt.

Același articol de pe Economica.net ne anunță și o altă noutate de la Asirom: o asigurare pentru biciclete, care acoperă furtul, tâlhăria, tentativa de furt. Există în acest moment un produs similar la Grawe. Prima de asigurare va fi în cuantum de 5% din valoarea de nou a bicicletei, iar păgubitul trebuie să acopere o franșiză de 10%. Deci, dacă v-ați cumpărat o bicicletă Panamea (e o marcă de biciclete) de 1000 de lei, plătiți 50 lei pe an ca s-o asigurați și primiți 900 de lei dacă Panamea vi se fură.

Când mașinile sunt vechi și anvelopele sunt noi, asigurăm și noi ce putem.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.